voor 2 personen
Per persoon: 287 kcal
Ingrediënten:
– 250g kipfilet
– 1 eetlepel honing
– 1 eetlepel sojasaus, mag meer
– 2 eetlepels walnootolie, mag ook ander soort olie zijn
– 1/2 theelepel kaneel
– 1 eetlepel gemberpoeder
– peper, naar smaak
– sambal of chilisaus, naar smaak
– zout, naar smaak
– 3 teentjes knoflook, fijn gemalen. Hoeveelheid is ook naar smaak.
Bereidingswijze:
- Snij de kipfilet in blokjes.
- In een kom: meng je alle ingrediënten met elkaar.
- Afdekken met folie.
- Hoe lang de marinade in de kipfilet kan intrekken, hoe beter. Ik heb gisteren de marinade met de kipfilet klaargezet voor vandaag. Vanzelfsprekend bewaar je dit in de koelkast.
- Dan in satestokjes doen.
- Op de grillplaat leggen en af en toe omdraaien.
Lekker bij een salade of met een rijstgerecht.
Eet smakelijk!!